Η ESTIEM (European Students of Industrial Engineering & Management) είναι ένας μη  κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός και μη πολιτικός οργανισμός, που συνδέει τους Ευρωπαίους φοιτητές που το αντικείμενο σπουδών τους συνδυάζει την τεχνολογική αντίληψη με τις διοικητικές ικανότητες. Ο στόχος του οργανισμού είναι να εγκαθιδρύσει και να αναπτύξει σχέσεις μεταξύ των φοιτητών της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την επαγγελματική και προσωπική τους ανάπτυξη.

Η αρχική ιδέα δημιουργήθηκε το 1990 στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας, όπου συγκροτήθηκε ένα δίκτυο από φοιτητές και αποφοίτους Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Σήμερα, η ESTIEM έχει την έδρα της στο Αϊντχόφεν (Ολλανδία), εκπροσωπείται από 79 Local Groups σε 30 διαφορετικές χώρες και μετρά συνολικά πάνω από 8000 μέλη. Όλοι αυτοί οι ανεξάρτητοι τοπικοί φοιτητές οργανώνουν παν-Ευρωπαϊκές και τοπικές δραστηριότητες και αντιπροσωπεύουν την ESTIEM στα πανεπιστήμιά τους.

H ESTIEM είναι μια δημοκρατική οργάνωση με μια επίπεδη ιεραρχία που ενθαρρύνει τη συμμετοχή όλων των μελών της. Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον για να συμμετέχουμε στις δραστηριότητές μας και να αναπτύσσουμε νέες ιδέες. Μέσω των δράσεων μας, οι ESTIEMers αποκτούν πρακτική εμπειρία και σημαντικές δεξιότητες που απαιτούνται στον σημερινό κόσμο.

79 Τοπικές ομάδες σε 30 χώρες κάνουν το ESTIEM ένα μεγάλο δίκτυο.

180+Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από τοπικές ομάδες κάθε χρόνο.

3.000  Ταξίδια γίνονται ετησίως από 2.000 μαθητές.

8.000 Students and a reach of 60.000 towards IEM students in Europe.